Onpa aika kulunut niin nopeasti, lähtö on jo ylihuomenna. Tässä Heidin kotona kirjoittelen.. Jännittää koko ajan enemmän ja enemmän. Maanantaina tuli käytyä kavereitten kanssa reenamassa lukkopainia, on se hyvä kuntoilla vähän, että jaksaisi paremmin vaeltaa ympäri maailmaa :) Nyt mulla on vähän flunssa, johtuu ehkä siitä että Heidin kanssa istuttiin kylmällä kalliolla. Onneksi ei ole kuumetta.

Viime viikolla päätin käydä ostamassa reissukengät, sellaset hengittävät kengät, ettei hikoile helposti kuumassa säässä. Kuumassa säässä on joskus pakko käyttää kenkiä, esimerkiksi vuoristolla ei ole kovin fiksu käyttää sandaaleja. No, oston jälkeen heti menin käyttään kenkiä ja kävelin paljon, jopa pubeihinkin menin noissa kengissä. Ihme kyllä ettei tullut mitään rakkoja vaikka monet ovat sanoneet että uusista kengistä tulee helposti rakkoja.

Oon tseikkaillut ja kysellyt paljon yöpaikkoja, Japanissa muutamassa kaupungissa löytyi yöpaikkoja, ettei tarvi aina mennä hotelliin.  Couchsurfing.com:llakin oon eilen kirjoitellu muutamalle, mutta en vielä saanut vastauksia. Toivotaan että ne vastaa ennenkuin lähden koska en varmaankaan pääse usein nettiin katsomaan mailia kun oon Japanissa, no tai siellä on kai paljon nettikahviloita. Ellen saa couchsurfingiltakaan yöpaikkoja kun oon saapunut Suomesta Nagoyaan, menen todennäköisesti kapselihotelliin yhdeks kahdeks yöks. Se lienee halvin vaihtoehto? No, mitä voisi tehdä Nagoyassa, ainakin pitäisi ostaa sadetakki.. Ja voisi hengailla ja katella paikkoja. Yhen japanilaisen Yumin mukaan Nagoya ei ole kuulemma kovin ihmeellinen paikka.

Nagoyan jälkeen voisi ehkä liftata Tokioon, että Japan Rail Passin voimassaolo säästyisi että pääsisi pitemmälle Japanissa. Jos en liftaisi, passin voimassa alkaa jo 20.7. ja passi kestää 14 päivää elikkäs voimassaolo päätyy 2.8.. Jos mä päätän tai uskallan liftata, niin suunnitelman mukaan voimassaolo alkaisi 24. tai 25. päivänä. No katotaan uskallanko :D ja ei se oo kuulemma helppoa, Yumi sanoi niin. Paitsi se ei kokeillu koskaan kuten mä en koskaan Suomessa huolimatta siitä että liftasin kerran kaverin kanssa Itävallassa.. Kokenut tietää paremmin, kuten Madventuresin rohkeat pojat onnistuivat liftata jostain (Osakasta?) Tokioon. Katotaan sitten miten käy :)

Uutta vaihtoehtoista reittiä tuli, kun toissapäivänä Yumi ehdotti että voisin mennä elokuun alussa Fukuiin, siellä on kuurojen lasten leiri. Ois hyvin mielenkiintoista käydä, ku siellä voi katsoa millasta siellä on verrattuna suomalaisiin leireihin. Mua kiinnostaa erityisesti viittomakieli ja kulttuuri. Hmm.. Odotan kovasti näkemästä miten japanilaiset viittovat toisilleen. Käyttävätkö paljon ilmeitä, matkivatko usein anime sarjakuvia, miten käsimuotoja käyttävät jne. Hmm

No palaillaan..